Mitä kilpailutus tarkoittaa?
 
 
 
  
 
 
 
SANASTO                          

 
Hankintapalvelu, valinta-apu?
Sanasto aakkosjärjestyksessä
 
Hankintapalvelu = Palvelu sisältää kilpailuttamispalvelun ja lisäksi tuotteen ostamisen (ja tarvittaessa tilaamisen) V-S Kilpailutuksen toimesta, asiakkaan toimeksiannosta. Sovittaessa palveluun voidaan liittää lisämaksullinen V-S Kilpailutuksen kuljetuspalvelu asiakkaalle, haluttuun osoitteeseen.
 
Kertaostos = Kertakilpailutus = Termi joka kertoo ettei kyseessä ole jatkuva ostotoiminta (esim. vuosittaiset hankintasopimukset). Kertakilpailutus voi sisältää useita tuotteita. Kertakilpailutuksen voi tehdä useita kertoja peräkkäin.
 
Kilpailuttamispalvelu = Tuotteen (palvelu tai tavara) myyjien/tuottajien etsiminen, tarjouksien kartoittaminen ja kerätyn tiedon raportoiminen asiakkaalle. Lopullinen valinta ja ostopäätös jäävät asiakkaalle. 
 
Kilpailutuskeinot = tavat, joita V-S Kilpailutus käyttää parhaimman tuotetarjouksen löytämiseksi. Esim. henkilökohtaiset käynnit, puhelinyhteydenotot, sähköpostitiedustelut, kirjeenvaihdot, yrityssopimykset- ja neuvottelut.
 
Nettiostovälitys = Tuotteen (palvelu tai tavara) tilaaminen ja tarvittaessa ostaminen netistä asiakkaalle, asiakkaan toimeksiannosta. Mahdollinen ostaminen tapahtuu asiakkaan etukäteen maksamilla varoilla.
 
Tietokoneapu = Tulemme tarvittaessa paikanpäälle ohjaamaan ja opettamaan tietokoneen käytössä, oikomaan tietokoneongelmia, tekemään tietokoneen asennuksia ja päivittämään tietokonettasi uuteen toimivampaan iskuun. Luomme myös asiakkaille sähköpostiosoitteita sekä nettisivuja.
  
Valinta-apu = Asiakkaan tarpeen määrittäminen ja tarpeita vastaavan, parhaimman tuotteen etsiminen ominaisuuksien, laadun, käytettävyyden, suorituskyvyn ja hinta-laatu suhteen perusteella.